מחירי העברה

מחירי העברה הם המחירים ששולמו בגין עסקאות כלשהן בין שתי חברות. למה הנושא הזה צריך לעניין אתכם? כי לעתים הוא מורכב הרבה יותר ממה שהוא נדמה. יכול להיות שעבורכם מחירי העברה הם בסך הכול עוד מספר ליומן החשבונות, אך יש הרבה מקום למקרה נוכלות בתחום זה ולכן חשוב להתכונן.

מה בכלל מסובך מחירי העברה?

מחירי העברה יכולים להיות הרבה יותר מסובכים ממה שנראה לכם. מחירי ההעברה חייבים להיות מדווחים לפי חוק אך בכל זאת יש לא מעט מניפולציות שאותן חברות עסקיות יכולות לבצע כדי לשלם פחות מסים. למשל, יכול להיות שהן יערבו צד ג' בעסקה כדי לשלם פחות מס, יכול להיות הבדלים משמעותיים במחירים בגלל הבדלי השוק והבדלי מיסוי וזו רק רשימה חלקית של הבעיות. הבעיות הללו יכולות לצוץ בעיקר אצל חברות בין לאומיות ולכן יש צורך לעבוד עם מומחי למיסוי בין לאומיים.

איך נקבע תחום המחירים בשוק?

תחום המחירים המקובל למחירי העברה נקבע על ידי מספר פרמטרים כמו למשל השוק שבו נמכר המוצר במדינה השנייה לעומת ישראל, המחירים בעבר וכן הלאה. למשל, שיטת השוואת מחירים בלתי תלויים משווה בין המחירים שנגבו בין חברות קשורות לבין מחירים בין חברות שאינן קשורות, בעת ביצוע עסקאות זהות, ואז יש צורך לבצע להשוואה. כמו כן יש צורך להבין האם מדובר במחיר הגיוני ביחס לתנאי השוק כדי למנוע את האפשרות של תחכום מבחינת מס ואי תשלום הוגן.

על מחירי העברה בישראל

הסעיף הרלוונטי בפקודת מס הכנסה הוא 85 א'. התקנות הישראליות מבוססות על כליי ה-OECD כאשר כמו כל מדינה גם מדינת ישראל תדרוש מהחברה תיעוד מלא של מחירי העברה. בנוסף לבקשה לתיעוד המלא, לאחר חקיקתן של תקנות אלו הללו הוקמה ברשויות המס יחידת מחירי העברה שמפקחת בקפדנות על היישום שלהן.

 

This entry was posted in עסקים. Bookmark the permalink.