מיסוי בינלאומי

תקנות בולטות של מיסוי בינלאומי

מיסוי בינלאומי נקבע על פי שורה ארוכה של תקנות. אם רוצים להגיע למצב שבו המס נגבה בצורה אפקטיבית וגם הוגנת, יש מקום לעדכן את התקנות הללו אחת לתקופה מסוימת וגם לעקוב אחר האופן שבו מיישמים אותן. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא כל התקנות נקבעות בצורה אחידה ויש למשל מקרים שבהם גם המדינות עצמן לא מצליחות להגיע להסכמה. מנגד, עולות מדי פעם דרישות של אזרחים שרוצים לבצע שינויים בתקנות מיסים מסוימות לעומת בתקנות אחרות.

בין היתר, מיסוי בינלאומי כוללות את התקנות של אזור סחר חופשי ולעומת זאת גם את ההיבטים השונים של אמנה למניעת כפל מס. זה למשל מסביר למה מיסוי בינלאומי אמור לשרת שני אינטרסים לכאורה סותרים: האינטרסים של המדינות שגובות את המס ומקבלות אותו, לעומת האינטרסים של האזרחים שמבצעים את הפעילות המסחרית בשוק הבינלאומי.

המטרה של מיסוי בינלאומי היא למנוע מצב של כפל מס ולצמצם את הסיכון להעלמת מס. מצד שני, אותן מדינות שמסכימות על מיסוי בינלאומי גם מייצרות סנקציות רבות לגביית ההכנסות וכדי לייצר מניע עבור התשלום שלו על ידי האזרחים.

היכנסו וצפו! הדרכים הטובות ביותר להרוויח כסף בשנת 2020:

מה כולל מיסוי בינלאומי?

דרך אחרת לבחון את התקנות הבולטות של מיסוי בינלאומי היא לבדוק מה הוא כולל. כאן למשל אפשר לראות התייחסות נפרדת לנושא של כפל מס לעומת נמל חופשי, או את התקנות של תחרות מס בין המדינות.

בסופו של דבר, מיסוי בינלאומי הוא נושא מורכב שאמור לכלול בתוכו התייחסות לנושאים רבים. בנוסף, יש את הנושא של מקלט מס שהוא חלק בלתי נפרד מרשימה ארוכה יותר של תקנות ואת ההיבט הספציפי של מעטפת המכס כפי שהיא באה לידי ביטוי בכל מדינה.

This entry was posted in מיסים. Bookmark the permalink.