פירוק חברה

במצב שחברה בע"מ הפסיקה את פעילותה הכלכלית, העסק אינו עובד כמו שצריך וכסף לא נכנס אלא רק יוצא מכריזים על פירוק חברה. פירוק זה נעשה בשילוב ובפיקוח בית משפט ועורך דין אשר מטפל בכל העניינים המשפטיים המסובכים הכרוכים בפירוק חברה. קיימים כמה סוגים של פירוק חברה. במאמר שלפניכם נסקור את הסוגים השונים וההשלכות שלהם.

פירוק חברה – הסוגים השונים

פירוק חברה מרצון: בפירוק חברה מרצון אנו מחלקים את החברות לשני סוגים.

פירוק של חברה בעלת כושר פירעון: במצב זה, החברה מסוגלת לחסל את כל החובות שלה על ידי שימוש בכספי ההשקעות ומכירת הנכסים אשר בידיה. חשוב לדעת כי החברה חייבת לעמוד בדד ליין שהוקצב לה מראש לתשלום החובות שבדרך כלל הוא עד שנה.

פירוק של חברה ללא כושר פירעון: במצב אשר החברה בחובות כל כך כבדים ואינה מסוגלת לעמוד מול כל נושיה ולהחזיר להם את הכסף, יתבצע פירוק על ידי הנושים על פי הקריטריונים הקבועים בחוק.

כמובן שפירוק חברה זהו תהליך אינו פשוט כלל. לא ברובד הנפשי ולא ברובד הפרקטי. לכן מומלץ להיעזר בעורך דין אשר יטפל בכל עבודת הניירת והטפסים, ובכל הפעולות הנדרשות על מנת לסגור את החברה כחוק.

פירוק חברה שלא מרצון

במצב שהחברה אינה משלמת את חובותיה מול הנושים או שאינה מודה בחוב או שאינה עומדת ביעדים אשר הוצבו לה, הנושים רשאים לפנות לבית המשפט ולדרוש פירוק שלא מרצון בפיקוח בית משפט. פירוק זה נעשה על פי החוק ומרגע תחילת תהליך הפירוק לחברה אין יותר קיום.

פירוק חברה – עלות הפירוק

במצב של פירוק החברה ואי הגשת הטפסים בזמן בית המשפט לא ישמור על זכויות החברה וכדי להימנע ממצב זה רצוי מאוד להיעזר בעורך דין מנוסה שיצלח איתכם את כל הקשיים.

העלות הממוצעת עבור שכר הטרחה של עורך דין במהלך פירוק חברה מתחיל מאלפיים שקלים לא כולל מע"מ. שכר זה אינו זול אך מונע הסתבכויות בעתיד. מחיר שכר הטרחה של עורך הדין כולל בתוכו כמובן גם את תשלום ההיטלים השונים והמס.

This entry was posted in פירוק חברות. Bookmark the permalink.