מפעל חיוני

אם בעבר, מפעל במדינת ישראל היה קם ונפתח בעבור מטרות עבודה שונות, ייצור ורווח בלבד – אזי שבמהלך השנים האחרונות, מפעלים רבים קמים ונפתחים כאשר הם גם נועדים למטרות כמו הגנת המדינה, הבטחת שלום הציבור, קיום אספקת מוצרים שוטפים ( בהתאם לתחום התמחותו של המפעל, כמובן ), מתן שירותים חיוניים ועוד ועוד. בפועל, כל אלו מאוגדים תחת הקטגוריה של מפעל חיוני של לשכת המסחר והתעשייה .

כל מה שצריך לדעת על מפעל חיוני ומפעל – אז והיום ועוד

בעבר, כאשר היו אומרים מפעל ( או בשמו האחר, בית חרושת ), הכוונה הייתה ללא אחר מאשר מבנה תעשייתי גדול, סגור וממוכן אשר מתמחה בייצור מוצרים תעשייתיים בעבור כל תחומי הצריכה, וזאת בעבור מטרות מסחר ורווח בלבד. לעומת זאת, היום, כבר לא אומרים 'רק' מפעל, אלא מפעל חיוני. עכשיו, מעבר לעובדה, כי כל מפעל חיוני קם ונוסד בעבור המטרות התעשייתיות והאמורות לעיל, מפעל חיוני הינו מפעל אשר יכול לתפקד ולפעול בזמן חירום כזה או אחר, וזאת באופן שהוא יכול לעמוד לרשות ולמען הגנת המדינה והציבור באותו זמן קריטי .

מפעל חיוני 'מתמחה' במתן שירותים בשעת חירום ומה לא

חשוב לומר, כי לשכת המסחר והתעשייה לא מעניקה לכל מפעל את התואר של מפעל חיוני. בפועל, מעטים הם המפעלים אשר 'זכו' לקבל את התואר הזה של מפעל חיוני. למען המחשה, ביכולתו של מפעל זה לא רק לספק הגנה לאומית וציבורית, אלא גם מאופיין בתשתית תעשייתית אשר מאפשרת עבודה סדירה, ייצור תעשייתי ופרודוקטיבי גם בזמני חירום דחופים ביותר, שילוח וייצוא בטוחים ועוד .

בעלי מפעל יקרים, עוד לא חתרתם לתואר של מפעל חיוני ?

היום, אין בעל מפעל אשר משקיע לא רק הון עתק בהטמעה של התשתית התעשייתית האיכותית והמתקדמת ביותר בעבור המפעל שלו, אלא גם בעבור קבלת תו התקן המחייב מבחינה לאומית, ביטחונית ויצרנית של מפעל חיוני. אז אם גם אתם בעלי מפעלים אשר לא מוגדרים כמפעלים חיוניים – התחילו בתהליך זה עוד היום !

This entry was posted in עסקים. Bookmark the permalink.